Цяла зима нашите обувки са изложени на много труден тест, като всеки

...
Цяла зима нашите обувки са изложени на много труден тест, като всеки
Коментари Харесай

Как да спасим нашите обувки от солта, която ги разяжда цяла зима?

Цяла зима нашите обувки са изложени на много сложен тест, като всеки ден са в допир с огромни количества сол, луга и разнообразни химикали, с които се третират улиците срещу замръзване. Колкото и качествени чепици да имаме, рано или късно ще видим неприятните бели петна, които избиват непрестанно.

Освен че скапват естетическия тип на обувката, солта и химикалите повреждат кожата и понижават внезапно живота й. Предлагаме ви един елементарен трик, който се прилагаше сполучливо в казармата по времето на социализма. След като се приберете от заснежените улици, измийте обувките с топла вода (не би трябвало да бъде нито гореща, нито хладка). Увийте ги със салфетки или домакинска хартия на ролки. Когато обувките изсъхнат, хартията ще е извлякла и попила по-голямата част от солта.

Вечерта намажете обувките с елементарна багра (вакса) в същия цвят, само че не я размазвайте, а я оставете на по-дебел и недодялан пласт. Разнасянето на боята и лъсването на обувките направете на идната заран преди да излезете. Дотогава част от ваксата ще е проникнала в кожата и ще извърши идеално защитните си функционалности. Когато лъснете с четка обувките, незабавно ще забележите, че блясъкът е доста по-силен спрямо това, в случай че бяхме създали интервенцията незабавно след полагането на боята.

Ето по този начин нашите обувки ще съумеят на оцелеят през повече от една зима!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР